Onze muziekvereniging heeft de afgelopen week twee keer medewerking verleend aan het opluisteren van activiteiten rondom de 75 jaren vrijheid van oorlog, die we hier inmiddels mogen gedenken. Het werden ook voor ons allebei indrukwekkende momenten.

Het laatste optreden van het seizoen 2018 / 2019 vond plaats op maandag 1 juli. Alle afdelingen van Muziekvereniging Someren-Heide presenteerden zich tijdens het buurtenconcert ofwel het buitenconcert wat dit jaar ook echt een buitenconcert werd. We werden zeer gastvrij ontvangen in de Sprokkelbuurt, bij de familie v.d. Boer aan de Nieuwendijk. Na een openingswoord van voorzitter Wim trad enkele minuten na 19:30 u als eerst het fanfare orkest op. Onder leiding van Karin van Dijk werd het Snapazz concert nog een keer dunnetjes overgedaan. Het publiek genoot opnieuw duidelijk van de temperamentvolle Spaanse klanken. Daarna waren er vijf optredens van solisten. Dit waren allemaal leden van de jeugdgroep. Zij hadden het lef om alleen of als klein ensemble in de openlucht een solo te spelen. Sommige solisten werden begeleid via een CD. Emma de Graaf speelde op elektrische piano twee mooie stukjes.

De complete jeuggroep kwam op zaterdag 29 juni al vroeg bij elkaar. Deze keer niet voor een concert of een repetitie. De jeugdcommissie had namenlijk een uitstapje geregeld naar Toverland in Sevenum. Om 9:30u vertrok men vanuit Someren-Heide. De temperatuur werd al snel tropisch. Dit had als voordeel dat het niet al te druk was, en iedereen overal op en in kon zonder lange wachttijden. Vanzelfsprekend waren vooral de waterattacties populair, maar het andere  kon eveneens op genoeg belangstelling rekenen. De dag vloog voorbij. Na het eten van een verkoelend ijsje volgde er nog een barbeque, en ook die kon afgewisseld worden met een duik in het zwembad. Het was erg leuk om met alle leden van de jeugdfanfare en alle leerlingen een dag bij elkaar te zijn.

Pagina 1 van 7