De dirigent stelt zich voor.

Hey allemaal,

Mijn naam is Thom Roosen en ik ben de nieuwe dirigent van het fanfare orkest van muziekvereniging Someren-Heide.
Mij werd vriendelijk verzocht mezelf in een berichtje kort voor te stellen, dus bij deze!
Ik ben geboren (in 1993) en getogen in het mooie Veldhoven waar ik als klein mannetje aan de muziekschool begon met het volgen van saxofoonlessen.
Toen samenspelen leuker bleek dan altijd maar alleen, ben ik lid geworden van Harmonie L’Union Fraternelle uit Zeelst en later ook van Harmonie Sub Umbra uit Meerveldhoven waar ik op de dwarsfluit ben begonnen.

De muzikale hobby bleek zo leuk, dat ik besloten heb na het behalen van mijn VWO-diploma de universiteit links te laten liggen en op het Conservatorium in Tilburg van mijn passie mijn beroep te maken.
Zes jaar later ben ik in Tilburg afgestudeerd voor het hoofdvak klassiek saxofoon met onder andere de bijvakken orkestdirectie, klarinet en saxofoon lichte muziek. Aan het Fontys Conservatoriom studeerde ik saxofoon bij Andreas van Zoelen en sloot daar bij Arjan Tien de Minor Orkestdirectie af. Prive volgde ik Directielessen bij onder andere Sander Teepen, Fried Dobbelsteen, Alex Schillings en Danny Oosterman.

Momenteel geef ik saxofoonles bij Harmonie L’Union te Bladel, Fanfare St. Aldegondis Maasbree en muziekschool 040Muziek. Ook verzorg ik in opdracht van muziekschool Kunstkwartier in Helmond verschillende scholenprojecten.
Mijn echte passie ligt echter bij het dirigeren. Naast Someren-Heide dirigeer ik ook nog een jeugdorkest in Westerhoven en ben ik sinds 2019 dirigent van Koninklijke Harmonie Euterpe uit Venray.
Hiernaast val ik nog regelmatig in voor collegae en verzorg ik met regelmaat groepsrepetities bij orkesten door heel Nederland.
Dan ben ik nog actief als arrangeur. Inmiddels zijn er in binnen- en buitenland arrangementen van mijn hand gespeeld en uitgegeven bij Baton Music te Eindhoven. Als uitvoerend muzicus heb ik ondertussen een behoorlijke staat van dienst in talloze combo’s, orkesten en ensembles.

Ik kijk uit naar een mooie periode in de Hei!

Tot snel op een van de concerten,
Thom